Miun Kissahotelli, Itäinen Kanavatie 6, 53420 Lappeenranta

Usein kysytyt kysymykset

Mitä rokotuksia kissalla pitää olla?

Kolmoisrokotus, eli suoja kissaruttoa ja kissaflunssia vastaan.

Minkä kokoisia kissojen tilat ovat? 

Hotellissa on kaksi huonetta: Tyyrpuuri ja Paapuuri. Vastaanottotilat ja keittiö- sekä hoitotilat ovat Paapuurin puolella. Paapuuri -puolen hytit ovat pohjapinta-alaltaan n. 1,93m2 ja Tyyrpuuri -puolen hytit ovat n. 2,52m2. Hyttien korkeus on 2 metriä. Paapuurin hyttejä käytetään pääosin yhden kissan majoittamiseen mutta tarvittaessa niissä voi olla kaksikin saman kodin kissaa. Tyyrpuurin hytit ovat tarkoitettuja 2-3 kissalle samasta taloudesta.

Voinko tuoda lemmikilleni sen tavaroita tai pedin mukana?

Kyllä ja kannattaakin. Jokin tuttu haju kotoa auttaa kissaa sopeutumaan hotelliasumiseen.

Onko kissani tekemisissä muiden kissojen kanssa?

Kissat eivät ole tekemisissä keskenään vaan jokaisella on oma hyttinsä. Saman talouden kissat voivat asua samassa hytissä, jos ne tulevat ongelmitta toimeen keskenään.

Mitä teette, jos kissani sairastuu?

Yritämme heti tavoittaa omistajan. Kysymme hoitoon tuodessa varayhteyshenkilön, jolle voimme soittaa hätätilanteessa, jos omistajaa ei tavoiteta. Viemme akuutisti apua tarvitsevan eläimen välittömästi eläinlääkäriin. Voit kertoa hoitoon tuodessa, jos toivot meidän käyttävän tiettyä eläinlääkäriä. Ns. päivystystapauksissa aikaa ei välttämättä saada toivotulle eläinlääkärille, koska vain tietyt paikat ottavat vastaan lyhyellä varoitusajalla. Lievemmät sairauden oireet keskustellaan omistajan kanssa ja mietitään sopivin ratkaisu.

Mitä turvavarusteluja teillä on?

Eläinsuojelukeskuksella on automaattinen palohälytysjärjestelmä, eli mahdollisesta hälytyksestä menee suoraan tieto pelastuslaitokselle. Meillä on ajantasainen pelastussuunnitelma, joka on työntekijöiden tiedossa. Keskuksella on valvontakameroita ja pystymme tarvittaessa valvomaan yksittäisiä hyttejä kameroidan avulla. Kameroita voidaan käyttää esim. jos ei ole varmuutta uskaltaako arka kissa liikkua häkissä tai käykö kahdestaan asuvista kissoista molemmat syömässä.

Pääseekö hotellikissoja katsomaan?

Eläinsuojelukeskuksen asiakkaat eivät pääse hotelliin kissoja katsomaan. Hotelliin on mahdollista päästä tutustumaan ennen hoitojaksoa sopimalla asiasta ennakkoon puhelimitse tai sähköpostitse. Kissan omistajat saavat luonnollisesti vierailla hotellissa kissaa tuodessa ja hakiessa.

Miten saan kuvia ja kuulumisia kissastani?

Laitamme kuulumisia ja kuvia yleensä 1-3 kertaa hoitojakson kestosta riippuen. Keskimäärin laitamme alle 7vrk jaksoista kuulumiset kerran, 7-14vrk jaksosta kuulumiset kahdesti ja yli 14vrk jaksosta kolmesti. Vuorokauden jaksosta ei yleensä laiteta kuulumisia. Mikäli kissalla on ongelmia sopeutua hotelliin tai esim. syömisen kanssa, niin tällöin olemme yhteyksissä useammin ja kerromme miten sopeutuminen edistyy.

Tämän sivun päivitys on kesken.